Start About the competition Jury Ideas Contributors

Ørestad

-

Med afsæt i de materialer der danner grundsten for den moderne bebyggelse i ørestaden, og samtidigt de materialer der før bebyggelsens tilblivelse beklæde området, udspringer vores vision om et grønt og naturligt forsamlingsted midt i den ellers moderne bebyggelse. Det er projektets drøm om at tage en del af det smukke Amager Fælledede med ind til konkurrenceområdet og gennem denne grønne dyne af flora skabe et rum der kan indramme fælles aktiviteter, blomsterkunst, forbipasserende og ikke mindst bibliotekets besøgende i ét samlet rum. 

Drømmen går på at lade naturen smelte ind over de nye moderne bygninger, og lade denne danne ramme for et nyt opholdsrum. Rummet skal være et naturligt mødested der gennem årets forløb ændre udseende i takt med årtiders frembringen. I rummet, som kan sammenlignes med søerne der omslutter Indre København, vil man i kræft af træer, siv og anden beplantning kunne finde læ fra Ørestadens vinde. 

Hen over sommeren vil man fra arealets bænke kunne opleve hvordan arealet nærmest forvandler sig til en grøn sne dynge der bevokser det nu betonbeklædte vandsted, og forvandler dette til et vandsted præget af naturens liv. Samtidigt kan man nyde aftensolen gå ned bag Arne Jacobsen Alle, eller sole sig på de græsbeklædte baker, der i løbet af dagen boltre sig i sol. Ligesom søerne, skal det grønne offentlige rum indbyde til cafestævnemøder, hundeluftninger, snakke eller ligesom omkring søerne; at man bare kan nyde et lille del af naturen. 

Det er vores forståelse af opgavekrævende, at der findes en problematik ved at skabe et rum der skal indbyde til et længerevarigt besøg. Her er det vores opfattelse at man nettop ved hjælp af naturen, og ingen brug af overflødige genstade, vil danne de perfekte rammer for at de besøgende ikke skal søge efter en årsag til at opholde sig på området, men blot bliver fristet til at besøge det grønne vådrum.


Share this idea!

Comments

Image (350x350) .
"Det er vores forståelse af opgavekrævende, at der findes en problematik ved at skabe et rum der skal indbyde til et længerevarigt besøg. Her er det vores opfattelse at man nettop ved hjælp af naturen, og ingen brug af overflødige genstade, vil danne de perfekte rammer for at de besøgende ikke skal søge efter en årsag til at opholde sig på området, men blot bliver fristet til at besøge det grønne vådrum."
Dette er en kopi fra Hans Christian Pham.

Udtalelsen er principielt korrekt og kan bruges world wide.
Bare ikke lige i denne konkurrence, hvor alt består af beton og et par striber vand.
Vores opgave er at lappe / reparere på de faktiske forhold.
.
Date: 23/06/15 10:45 | View profile
You have to be a member to comment.

An idea by

Image (350x350) Hans Christian Pham


Attachments

extension orestad.pdf