Start About the competition Jury Ideas Contributors

KOKON

Ly og liv i Ørestaden

Kryb ind og slå dig ned i Ørestadens nye udendørslounge! En oplevelse i en lille skala, hvor man får en stunds ly og kan slappe af, læse en bog eller tage en lur.

Pladsen udenfor Ørestad Bibliotek trænger til et element med menneskelige proportioner. I dag ligger pladsen meget udsat i omgivelser, der præges af store bygningsvolumener og en stærk vind. Ved at placere et netværk af slanke metalrammer på pladsen introduceres stueplanets skala. I rammerne hænges store hængekøjer af vindtæt stof, der fungerer både som vindskærm og som rumdeler. Gyngerne fastgøres i overkanten og i underkanten af metalrammerne, for at beholde sin form, også når de ikke bruges.

De, der passerer pladsen, oplever den hvide skov at metal og stof. Rummene, der skabes på pladsen mellem rammerne, fungerer som samlingspladser, hvor det er muligt at udnytte rummet til f.eks. udendørsmøbler, udstillinger eller en lille café-vogn. Kryber man op i en hængekøje, har man mulighed for at afskærme sig fra omverdenen og opleve en kort afkobling fra hverdagen. Det beskyttende mikroklima, der opstår inde i gyngen, gør det til et behageligt opholdssted, også når temperaturerne falder.


Share this idea!

Comments

You have to be a member to comment.

An idea by

Michalowski / Petersen


Attachments

extension KOKON.pdf