Start About the competition Jury Ideas Contributors

Magiske Souvenir Kugler

Lightening up the view on Copenhagen

Ideen er inspireret af souvenir rystekugler der omgiver et miniature turistmål med glimmer efter de er rystet. Eifeltårnet i snevejr eller den lille havfrue omgivet af glimmer i flotte farver. 
Alting bliver smukt set igennem rystekuglen.

Konceptet er at der bliver skabt X-antal kæmpe rystekugler, i flad cirkulær form, som bliver placeret på den tildelte plads og inviterer de besøgende til at interagere og lege med udsigten. Hver rystekugle indrammer udsigten på stedet og tilfører en ekstra fortælling med dens indhold. 

Der er en humoristisk tone i at skalere en rystekugler op og dermed gøre det hvad det end ligger på den anden side til et smukt og perfekt motiv. Det kan være Nyhavn, dine venner og familie, turistbåden der sejler forbi eller måske bare den bil der holder parkeret på den anden side. Indholdet vil derfor iscenesætte de smukke københavner motiver vi allerede kender på forskellige og sjove måder. Forbipasserende kan selv blive hovedelementet i historien, med Københavns skyline bag sig og konfetti dalende ned over. 

Langt fra - vil rystekuglen være et farvestrålende element der bryder lyset og vil vække nysgerrighed og opsigt. 

Vi forestiller os at alt hvad der end bliver placeret bag rystekuglen vil se ualmindeligt flot og anderledes ud, som man vil tage et billede af og dele på de sociale medier. Et levende filter på motivet. 

I vores løsning med dette koncept har vi prøvet at forholde os til konkurrencens titel ”Share the view” og de fire principper, på en meget bogstavelig måde og med et interaktivt fokus. 
Rystekuglerne skaber rammerne for en legende oplevelse med udsigten og skulle gerne skabe en strøm af mennesker til papirøen, som vil opleve denne iscenesættelse af udsigten og derudover iscenesætte sig selv. 

I formgivningen af rystekuglernes ramme vil vi skabe et robust industrielt udtryk, som dels kan holde til interaktionen og dels referer til stedet. Der er to glasplader med væske imellem som vil skabe den drømmende effekt med glimmer og konfetti. Mål er ikke fastsat men vi forestiller os 3 m. i højde og 1.30 cm. i bredde. Man kan enten vippe eller dreje montren for at opnå den ønskede effekt. Et kompromis kunne være en løsning hvor man ikke skal bevæge hele montren fysisk for at kunne sætte gang i bevægelse af rystekuglerne. 

Når montrerne har opbrugt deres leve tid på papirøen, kan de evt genbruges i andre offentlige sammenhænge.You have to be a member to rate ideas.

Share this idea!

Comments

You have to be a member to comment.

An idea by

Firmaet.org Firmaet.org


More images